مصرف انرژی در ایران ۳.۵ برابر میانگین جهانی/ واردات گاز نداریم
سعید توکلی مدیرعامل شرکت ملی گاز امروز در نشست خبری گفت: با توجه به همه محدودیتها و تلاش مجموعههای مختلف گازی، وضعیت گاز کشور پایدار است. همچنین میزان گازی که به شبکه تحویل داده میشود مناسب است.
وی افزود: مصرف کنندگان اصلی شامل بخش خانگی، صنایع غیر عمده، حمل نقل و کشاورزی میشود که مصرف این بخش در پیک مصرف ۸۵ درصد گاز تحویلی به شبکه است.
توکلی اضافه کرد: پس از آن گاز صنایع عمده مانند پتروشیمی، فولاد و… را تأمین میکنیم که در این بخش نزدیک به ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون متر مکعب ناترازی وجود دارد که باید سوخت جایگزین برای آن در نظر گرفت اما صنایع رغبتی به دریافت آن ندارند.
وی ادامه داد: در زمستان مصرف گاز بخشهای اولویت دار از ۲۳۰ میلیون مترمکعب به ۷۰۰ میلیون مترمکعب میرسد.
توکلی با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا سبد انرژی وابستگی ۷۰ درصدی به گاز ندارد، خاطر نشان کرد: همین امر موجب شده میزان گاز تحویلی ما و کشور چین برابری کند که دو دلیل دارد یکی تنوع سبد انرژی و دیگری بهینه سازی.
وی با اشاره به اینکه اکنون توده هوای سرد استانهای شمالی را تحت تأثیر قرار داده است، اضافه کرد: تفاوتی که این توده با سایر تودههای سرد دارد تحت تأثیر قرار دادن ۱۱ استان شمالی کشور است. برآورد شده هر یک درجه کاهش دما از طرف مشترکین خانگی ۲۵ میلیون متر مکعب در کاهش مصرف گاز تأثیر میگذارد یعنی با یک فاز عسلویه برابری میکند.
به گفته معاون وزیر نفت در امور گاز، ۷۵ درصد از منابع تولید گاز کشور در جنوب است و اکنون برودت هوا در شمال کشور است که باید گاز به این بخش انتقال یابد.
وی ادامه داد: زمانی که صنایع به علت محدودیت انرژی دچار خسران میشوند مردم نیز باید کمک کنند تا مصرف ما در حد نرم جهانی باشد زیرا مصرف انرژی در کشور ما ۳.۵ برابر میزان جهانی است.
به گفته توکلی، گاز تحویلی ما گاز مشخصی است و سومین تولید کننده دنیا هستیم اما ۷۲ درصد از سبد مصرفی انرژی متعلق به گاز است.
وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر چگونگی وضعیت واردات و سوآپ گاز با کشورهای همسایه خاطر نشان کرد: برای زمستان امسال حتماً یکی از مباحثی که دنبال میکنیم بحث واردات گاز است، در مرحله نهایی شدن یک قرارداد در این زمینه هستیم که البته حجم بالایی ندارد.//مهر