جولان کالاهای قاچاق و دست دوم در بازار لوازم خانگی/ بی اعتمادی مردم به فروشگاه ها زیاد شده است

المیرابابایی: با تورم فزاینده در بخش لوازم خانگی نسبت به سال گذشته و همچنین بروز تخلف های گسترده همچون سراهای ایرانی، مردم روز به روز اعتمادشان به برندهای ایرانی کاهش یافته و تمایل بیشتری برای خرید اجناس خارجی و قاچاق از خود نشان می دهند. همین مسئله زمینه ساز بروز تخلفات فروشگاه هایی شده است که جنس دست دوم را به جای نو به مردم می فروشند.
بعد از ماجرای سرای ایرانی و مشتریان ناراضی از خرید این فروشگاه های زنجیره ای که هم در نرخ های بهره در اقساط و پیش قسط مراعات مصرف کنندگان را کردند و نه در تحویل کالاهای سالم جانب انصاف را به خرج دادند. موضوعی که تابناک در گزارشی با عنوان فریب افکار عمومی، شیوه جدید «سرای ایرانی» به این مسئله پرداخت.
پس از این بی اعتمادی به اجناس ایرانی که البته طی سال های اخیر تشدید شده است، بسیاری از مصرف کنندگان برای تامین اجناس مورد نیاز تمایل بیشتری به اجناس خارجی نشان داده و همین امر بساط کلاهبرداری بسیاری از فروشگاه های صنف لوازم خانگی را رقم زد. به طوری که طبق گزارش های مردمی برخی از فعالان این صنف، از این شرایط سوء استفاده کرده و در کارگاه، انبار یا پشت مغازه خود لوازمخانگی دستدوم را تعمیر و رنگ میکنند و به اسم نو به مردم میفروشند.
برخی از شهروندان در فضای مجازی گلایه کرده اند که متخلفان تا آنجا پیش رفته اند که حتی برچسبهای محصولات را هم تغییر داده تا به نام کالاهای خارجی با قیمت بالاتری به مردم بفروشند.
ازسویی دیگر، طبق سالنامه آماری وزارت صنعت معدن و تجارت با وجود اینکه صنعت لوازم خانگی از جمله صنایعی است که تحت تأثیر ممنوعیتهای وارداتی در سال ۹۷، رشد قابل توجهی را در حوره تولید تجربه کرد، اکنون با گذشت بیش از شش سال از ممنوعیت واردات لوازم خانگی، همچنان شاهد هستیم که برندهای خارجی در بازار حضور گستردهای دارند.
از سویی دیگر براساس داده های مرکز آمار ایران، متوسط تورم نقطه به نقطه لوازم خانگی از فروردین ۱۴۰۳ تا آذرماه جاری به حدود ۲۵ درصد می رسد . تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه در سال گذشته را نشان میدهد که این امر بیانگر این است که میزان قدرت خرید مردم نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.